Pages

Wednesday, November 28, 2012

it's my convocation (✿◠‿◠)

www.tips-fb.com
As Salam & Hye :)

dah tengok entry sebelum ni yang teaser tu ?
bajet betul nak teaser-teaser bagai kan. konon hot lettew. haha


ni first time merasa convo-convo semua ni. dulu mase spm, sekola kite tak dek pun buat convo-2.
kita last sekolah masa tahun 2008. trend macam convo kat sekolah belum ada lagi time tu.
so, inilah first time merasa naik pentas besar ambil sjil semua.
rasa macam menang grammy awards time tu, walaupun bukan dapat anugerah naib canselor pun kann ;)P
entry kali ni, aku akan bercerita pasal pengalaman aku 1st time convo. entry ni agak panjang. sape yg tak sanggup bace, harap scroll down cepat-2 :))


bertolak dari kg melayu subang pada jam 11.15 pagi. around 12.30 pm baru sampai kat gate uitm yg depan jakel tu. jem sungguh.


tu belum masuk dalam uitm lagi time tu. nak naik atas tu pun jem gak. 
kitorg cari parking kat parking lot bawah stadium. diorg panggil padang kawat, maybe.
sampai je situ. dyorg kata, graduan turun kat sini, gi kat dewan. parents sila parking kat depan wisma jakel.
i feel like WHAT??
then dengan semangat waja serta keberanian yang cekal. aku pun turun lah kat situ.
belum sempat aku lintas jalan, nasib baik ada parking kosong. 
so, my parents parking di situ. aku pun meneruskan perjalanan aku smentara dyorg g park kereta.


disapa oleh seorang makcik "dik,convo pukul berapa ni?"
"pkul 12.30" sambil sengih-2 
"cepat dik, dah lambat ni"
"tu lah, saya pun tak tau sebenarnya kne pergi mana ni."
"tu, kat atas tu dik" sambil tunjuk ke arah dewan.
"okeh2.terima kasih cik. saya pergi dulu ye" sambil berlari-lari anak.
dengan berbekal kan kasut bertumit satu inch, baju sponsor lap lip lap lip by makcik, aku pun meredah stadium tu.
di penghujung jalan ada tangga tinggi yang harus ku daki. rasa macam nak cabut kasut, jalan kaki ayam je -,-


sampai kat dewan, punyalah ramai orang. nasib baik, naik2 tu terus jumpa iena.
pakai jubah semua. habis kelam kabut ingat dah terlambat. rupanya belum lagi.
belum bagi number giliran pun lagi. takpelah, sampai awal pun okeyh.


masuk dewan, duduk ikut number giliran.
tiba-tiba dia gelap kan lampu. keluar la beberapa video. hati dah tak sedap dah ni.
betul sangkaan aku. dia tayangkan video.
sedih woo, tapi dalam hati *tahan-tahan. xley nanges. habis make-up nanti*
tapi, aku pulak kan. mane boleh kalau tak nangis. harus punyalah
dah lah aku tak bwak beg semua masuk dewan. nasib baik ade tisu 1.


then bermula lah sesi penganugerahan semua.
number 592 ialah number bertuah aku. haha
lambat bebenau turn aku. tapi tak pe, fara kan chill je :)


masa beratur nak ambil tu, jantung ni dah dup dap dup dap macam nak pecah.
macam-macam dlm kepala ni.macam mane kalau tergolek kat atas pentas? cam mane kalau terpijak kain?
ouh, bermacam-2 soalan lah :DD


Alhamdulillah, Allah permudahkan segalanya.
everything goes as planned..


tamat je majlis tu, terus keluar cari family.
tapi my phone buat hal. sim card maxis aku tak ley gune sejak kebelakangan ni. tak tau nape.
nak call tak boleh, kat phone screen tu, keluar gambar battery n line je. yang lain kosong.
handphone lame kann :DD

inilah rupa hp kesayangan. 1st hphone yg aku dpt. ade sentimental value kat hphone ni. haha :')

last-2 jumpa gak family aku. macam jejak kasih dah aku rasa. lama tau cari. rasa nak nangis pun ade sbb cari tak jumpa-2. haha. 
dah jumpa tu apa lagi. mari kita bergambar ! (^∇^)

sementara belum jumpe tu, mereka bergambar dahulu
time ni masih tak jumpe lagi T_T
time tan sri nak keluar. aku ade kat area situ. tp how come tak perasan mane my family T_T
dah mcm convo dy pulak. ish3
finally, the queen has returned. hahaha
thanks for those flowers, chocolate :')
hadiah buat mereka.. insyaAllah, tgu degree pula. harap dipermudahkan segalanya.. amiin..
again :)
and again :))

antara yg aku sempat bergambar. sbb ramai yg dah blik time tu. aku kan kelewatan sebab cari family aku tak jumpe2. wuwuwu

hey, i found my ex roomate mase kat segamat dulu :))

dari kiri: yana, anis, shou, me :) will miss all of you :') ..

from left : nad, yuyu, me :)
for top to bottom, fully sponsored by my sister and my aunt . thanks bagi pinjam. kalau tak, k.long ingat nak pkai bju kurung kedah n kain batik je dtg convo ni. haha
sesi mereka pula. haha
syera :)
abah juga tak ketinggalan. haha :DD
muke mama dah exhausted gile time ni. hehe
jumpe cu'ah mase nak pulangkan jubah. hey, look! sepanjang bljr kat kptm, ni 1st time aku tinggi dari cu'ah. muahahaha :DD
bersame afieka amin pemegang anugerah bear paling besar :)))
panjang tak panjang lah kan entry kali ni. nak abadikan kenangan ni kat blog kesayangan..
kot2 satu hari nanti, aku dah tade, boleh tgk aku kat blog ni kan. hehe
tak pun, nanti aku nak tunjuk kat cucu2 aku. tunjuk yang nenek dia ni cun melecun time muda2 dulu
haha. cukup-2 lah perasan fara oiii.
ok, lah. sampai sini dulu.
till we meet again at the next entry
*another month mungkin. sbb kali ni dah byk update sgt.tak pun, tunggu aku rajin nanti :DD*

Tuesday, November 27, 2012

Teaser :)

www.tips-fb.com







Tuesday, November 20, 2012

Alhamdulillah :))

www.tips-fb.com
Assalammualaikum and hye :)

malas dah nak mulakan ayat "lama kan tak update blog ni?" . sebab setiap kali update, memang lambat bebeno. bz katenye. moh lah kite mulakan terus entry ni.

semalam, pada pukul 2.00 pagi 19/11/2012 genaplah aku berumur 21tahun. Alhamdulillah, masih bernafas di atas muka bumi ni..

semalam tak dapat celebrate dengan family sebab teman ni jauh di perantauan. haha. perantauan lah sangat kan. 

thanks pada yg wish :) . terharu i. keh3


mama send gambar ni :) time tu tgh tgk paranormal. terus nangis-2. orang tgk cite hantu rasa seram n takot -,-"
terima kasih jugak pada incik ini yang sudi temankan saya di hari jadi saya. saya sangat berterima kasih pada incik :) 
ok, saya sudahi entry saya di sini dahulu ya. lain masa, saya update lagi. ape kene dengan kau ni farah. tetibe je taip sebegini rupa -,-"

p/s : orang cakap, ble dah 21thun. adalah freedom untuk kite. dah ade hak utk mengundi dsb. tapi sometimes i still wanna be my mom little daughter :') time passed by, kadang-2 kite lupa umur kita makin meningkat. dengan meningkatnya umur ni, di harap amalan pun meningkat sama. amiin.. 

Copyright © [faraheartbeat.blogspot.com] [2011]. All rights reserved. Powered by Blogger.