Pages

Tuesday, July 31, 2012

Blog Preview : Tangan Punya Kerja

www.tips-fb.com
Assalamualaikum & Hye

lame kan tak update. hehe. biasalah tu kan kalau aku malas update.
hari ni aku nak preview blog ni : Tangan Punya Kerja.

korang pernah tak terbaca komik2 keluaran gempak starz yang macam short novel tu ?

antara sebahagian koleksi. sebahagian lagi masih di dalam kotak sebab baru bawak balik dari rumah sewa. kite minat sangat dengan kaoru. maid maiden ade dalam kotak. simpan dia elok-2 . hehe . ouh ya, sejarah spm tu mmg sengaja simpan. nak bagi anak aku guna mase nak ambil spm nanti =.="

kalau korang pernah baca, mesti korang suka baca blog ni. sbb ape tau, sebab dalam blog ni penuh dengan lukisan-2 yang super duper comel + cerita yang sweet-2 dan kelakar. serius tak boring bila bace blog ni.
aku siap selak punya selak dia nye older post, skali dah sampai last page.
rase macam
"nak bace lagi. tolong lah update and lukis2 lagi. kite suka tengok lukisan comel-2 awak"

the author express her feelings in her own way. yup, by drawing. sangat bertuah siapa yang ade bakat melukis ni tau. aku? HAHA. memang tade lah kan. nak lukis orang lidi pun macam hampeh je.

tapelah, setiap orang ade dia punya kelebihan yang tersendiri. bagi orang-2 yang tade bakat melukis macam aku ni, jangan risau. anda ade lagi bakat lain :)) yang penting, usaha .

ni antara entry yang sangat-2 aku suka. SANGAT SUKAAAAAAAAAAAAA TAHU??
yg ni comel je tentang dia and adik dia :)
muahaha. ini memang gile berani lah dia buat. kalau aku, aku takot jap lagi orang tu pukul aku tak pasal2.
ini cerita betul, sekali bf kau puji, mesti kau happy sesangat. lagi-2 lau dapat bf yg susah nak puji gf dy. to make it special lah kate kan bila puji sekali sekala.
ini entry aaaa. buat aku rasa bersalah sangat kat ayam tu *apehal aku pulak yg rase bersalah ni* T.T
ini siapa yang pernah duduk hostel, memang akan rase semua ini T.T
bagi aku kan.. kisah yang ni sweet sangat. serius aku rase macam aku bace novel pendek dari gempak starz tu.
Muahaha. dia ni memang giler slamber lah. guling-2 aku gelak bace entry ni.
  • tuan punya blog


    *rasa macam nak letak semua entry je. sebab semua tu aku SUKAAAAAAA sangat bace tau! best! seronok! banyak cerita yang interesting :)

    ouh , ya. dia juga ade terima tempahan untuk lukis kat beg, macam gambar kat bawah ni. untuk maklumat lanjut KLIK SINI atau http://akustella.blogspot.com
    ini blog dia lagi satu http://captainbenz.blogspot.com/
    terpesona tengok gambar bunga yang dia lukis untuk mak dia tu . cantik gila okeyh.

    ape-ape pun, overall blog tangan punya kerja memang sangat awesome ! best . untuk tuan punya blog. nanti awak dah update , kite datang lagi tau. sbb kita memang minat blog yg ade banyak gambar cam tu. best. tak bosan bace :))
note : pictures are belong to tangan punya kerja

Thursday, July 19, 2012

Salam Ramadhan :)

www.tips-fb.com
Assalamualaikum .




p/s : Selamat menyambut ramadhan al-mubarak. Semoga ramadhan kali ini lbih baik dr yg sebelum-sebelumnya :') 

Wednesday, July 4, 2012

Love After Marriage

www.tips-fb.com
As Salam & Hye.hehe. apehal pulak kan aku nak cerita pasal love after marriage ni. macam lah aku pernah lalui, nak cerita bagai. yeah, memang aku tak lalui. tak pernah rase. but now, i do believe this sorta kind of love. 


tgk tajuk pun dah tau "fairytales do come true". siapa sangka benda yang kita xbrape percaya boleh terjadi. it's a video about love after marriage. like she said "they had ups & downs. it was not easy to accept all these. come on! it's 21st century". do ask people out there and i think, you to will not believe in it. how can u marry someone without a love? tak payah cakap orang lain la. aku pun sendiri pada mulanya kurang percaya. bkn tak percaya langsung. tapi kurang percaya dengan love yang mcm ni. yela, sanggup ke nak gamble ur life by marrying someone you doesn't love? tapi, kalau tu semua tak betul kenapa Islam menggalakkan love after marriage ni kan? everythings happen for a reason. jodoh, pertemuan, ajal & maut semua Allah yang tetapkan. If Allah wants it to happen, it will happen. no matter what.

tapi lepas tengok video ni, how beautiful a marriage based on Islamic ways. *tears*. sebelum ni aku pernah tengok video how her husband propose her. in the middle of this video pun dy ada tunjuk lagi. okey, memang sweet. masih ada lelaki melayu yang sweet jgak tau. bukan lelaki korea je. hehe

bila cakap pasal love after marriage, teringat assignment bel 313 rasanya. masa sem 5. topic group ktorg pasal sokong or tak sokong love after marriage ni. aku tak ingat aku dapat yg support love after marriage ni or tak. sebab kitorg bukan pilih volunteer. kitorg cabut undi. haha. kami memang macam tu. to be fair lah katekan. hehe. & semasa buat research pasal tu, guess what. i thought, banyak lah article yg support love before marriage ni. tapi banyak article yg lebih memilih love after marriage.

salah satu sebab adalah itu pilihan parents. parents yg pilihkan, they know better. takkan lah seorang ibu / bapa nak pilihkan calon yang worst untuk anak dyorg. look at the bright side, dyorg mesti pilih someone yang dapat jage anak dyorg. biase nya faktor yg di ambil kira dalam pemilihan ni adalah : religion, responsibilities, financial, family background. ok, aku cakap ni bukan pandai-2. tapi go google somewhere. memang benda ni la yang kami jumpa masa buat research untuk assignment kitorang.

every kind of love ada baik & buruknya. be positive. kalau betul dah suka someone, jaga dy betul-2. i had go through a heartbreak. and it feels like every other part of my body is broken too. bukan senang nak berdiri balik bile dah jatuh. tapi nak tak nak, kite kena lah jugak berdiri semula.
and for Dena Bahrin story, they finally get married on 28th April 2012 :')
ouh, i'm wondering how am i feels when my father say it to me one day :')

" marriage is responsibility. well, loving is responsibility"
 

"Choose someone to marry, not someone for you to only walk around and be happy."
Someone who really loves you will show you they want you, will prove that they need you, will remind you they love you. Will put you in the list, " To be in heaven,together,forever."
Sincerely,dena bahrin
p/s : all pictures & video are credit & belong to Dena Bahrin
Copyright © [faraheartbeat.blogspot.com] [2011]. All rights reserved. Powered by Blogger.