Pages

Wednesday, May 25, 2011

Alhamdulillah ...

www.tips-fb.com
As Salam n hye .

syukur ke hadrat Illahi dengan segala nikmat yg dikurniakanNYA

dalam pkol 12.30a.m. td , aq da check result aq utk sem lpas . alhamdulillah .. wlaupun tade la dekan , tp aq still b'syukur sangat2 dengan apa yg aq dpt tu .. apa2 pun , a million thanks to all my lecturers yg dah ajar sy , thanks jgak utk mama , abah , syera n jiha yg slalu support k.lng , thanks to muhammad aizuddin (abi) yg salu tolong umi n final thanks all my friends , yg sntiase hulurkn bantuan utk aq .

btw , esok dah kne balik KL . huhu . 26hb daftar . adoyyy . rse mcm dah syok plak dok uma lame2 . 28hb t hantar adek aq msok UIA . congratz to her , dapat masuk UIA . 29hb ni , hantar abah kt KLIA . harap segalanya berjalan spt yg dirancang . doakan semuanya berjalan lancar ye . 



Monday, May 23, 2011

Iklan :)

www.tips-fb.com
As Salam n hye . dah lme tak post psal iklan . sekali skale post , ap salahnye kan ? HEHE . moh kte mule .




Heard rave reviews about #ZoukCafe ? Try it for RM20! Grab this deal from #MilkADeal



Friday, May 20, 2011

jalan-jalan

www.tips-fb.com
As Salam n hye . sepanjang cuti sem ni , i tade g mane2 sangat pun . kuar uma ngn my friends pun tidak . mane tak nye , i kt ruma kne kmas ruma , bsuh kain , masak . parents i due2 kije . so , i lah kne bwat sume . tape , dpt gk jd anak solehah . kan ? kan ? kan ? HAHA . ok , ckup gelak tu -.-" so , cuti sem ni , kalau i kluar pun , i kluar dgn family je . g main bowling , snooker ( hey , i ta tpu taw . i reti main snooker ok ? ) , shopping dll . sume i buat ngn family i . HEHE :))

ni mse g melawat pk cik i kat hospital tawakal . ( i , mama n pak cik i ) 

ni mase nak blik . eyh2 , my mama n mk cik i ni sempat plak maen badminton dkat car park ni . active sungguh -.-"

ni mase makan kat Restaurant Rest dkt area ruma .

mase utk jumpe dentist ! ok sy takot . itu adek i , i tgh tgu turn smbil smbunyi kat celah kerusi -_-"

adek i . eleh , ingat dah habis comel la tu , bwat mulut cam uh . HAHA

my lil siss with mama . best model for HOT & roll :)

haa , sape cakap , i tak reti main snooker . (ok , tpu je) ktorg main sebat je main snooker tu . HAHA ='D

ok . gud bye . As Salam :)

Wednesday, May 18, 2011

Permainan zaman kanak-kanak

www.tips-fb.com
As Salam n hye . dh bpe entry neyh aq asyk gne i you - i you je kan . maaf lah . aq suke tukar2 . kalau rasa mood nak ckp saya-awak , aq guna lah saya-awak tu . kalau rase nak gne farah-korg , aq gne lah farah-korang . ari ni mood aq nak gne kau-aq . bule ye ? HEHE . bak kate wan hazel , maaf penggunaan kata aq untuk yg lbih b'usia (eyh2 , btol ke neh) maaf la wan hazel ea , law ter salah . HEHE . ok , hari neh aq nak cite pasal zaman kanak2 aq . ap yg aq suke buat ek mse kecik ?

1. Main masak-masak


haa , neh wajib lah kan . sebagai budak prempuan yang lagi ayu serta cantik (ok . prasan) mesti lah kne men masak2 . dulu kecik2 aq dok ruma arwah nenek aq . kat rumah tu , ad pokok jambu . so , aq , adek aq ngn sdare aq neh akn petik lah ape2 yg patot utk masak . contoh nya , daun pokok jambu , buah jambu , pokok duit2 (utk urusan jual beli ) . bila aq pk balik , nasib baik lah sekarang aq tak masak macam tu kan . mau mama aq baling kuali kat aq . HAHA .

2. Main perang-perang


ape ? ingat budak ayu lagi comel cm aq neh (perasan lagi) tak ley main perang2 ke ? untuk bahan2 nak men perang2 ni , skali lagi pokok jambu neh jadi mangse . pokok jambu tu , sebelum dy kuar kan bunga ye ad kuar yg biji2 tu . ad org panggil putik jambu . aq pon tak taw name btul dy ap . so aq pgl lah biji jambu . mule2 , ktowg akn petik biji2 tu dlu , kmudian menyorok dan bersiap sedia membuat lontaran bom atom ke arah musuh . sape kne , ye kne blakon mati . HAHA . salu , nenek aq marah time ktowg men perang2 lah . mane tak nye , dah la bersepah satu laman , pokok jambu uh pulak , belum sempat bebunga , ktowg dah ptik dlu biji2 tu . maaf atok . kalu atok ad skrg ni , k.lng janji tak buat lagi  =')

3. Main kawen-kawen


haa , ni antara permainan yang paling aq suke . HAHA . gatal btol . aq pun tak taw lah sape jadi mangse ktowg utk jadi pengantin lelaki . kesian2 . HAHA . sdare aq ni perempuan . dlu kecik2 mse tadika , aq syok kat abang dy . so , berangan kwen ngn abg dy lah . skrg ni , aq un da lupe abang dy tu yg mane satu . HEHE . dlu aq pnah tanye sdare aq ni "pika , da besar awk nak kwen ngn sape?" dy jawab "alaaa . kite tak taw lah . kite nak kwen ngn abang kite je lah" . bile tringat balik , tergelak sorg2 aq . cam mne tah dy bule t'pk nak kwen ngn abang dy . HAHA . tak pelah , mse tu un budak2 lagi kan ? so , di maaf kan :))

yg kat atas ni mase aq zman tadika . 
bile dah up sikit . masuk sekolah rendah , aq tukar jenis permainan aq .

p/s : t aq upload gambar pokok jambu tu ok :))

1. Main batu seremban

mse sekola rendah , ni permainan wajib lah kan utk budak2 perempuan . dulu , aq terer la gak main ni . skarang kalau main balik bende alah ni , stage yg pertame pon tak lepas .

2. Main lawan-lawan pemadam

ni pun antara pmainan yg aq suke . koperasi sekolah rendah mmg laku time tu . ari2 aq beli pemadam . even pemadam 20sen pun , kalau dah hari2 beli . mmg kaye lah koperasi tu kan . lagi2 bukan aq sorg je cm tu . majoriti beli cm aq . kadang2 , nak menang punye pasal , aq beli pemadam 50sen . yg besar punye . hasil nya . koleksi pemadam aq kat rumah time tu mmg banyak .

3. Main cop-cop tiang

haa , yg ni mmg super duper aq suke . mane tak nye . mmg aq cop betul2 tiang tu . smpai hilang dua batang gigi arnab aq ni . hasilnye , skrg aq cume ad gigi ala2 hamster je . sape yg tak taw cam mane nak main ni . cee angkat tgn . alahai . cian nye .. meh aq cite . skolah kan mmg banyak tiang . tak kire lah kat canteen ke , susur gajah ke . asalkan ad tiang , boleh main permainan ni . sorg akn jadi , dan dy akan dduk kat tgh2 . yg tak jadi tu , kne lah lari cop tiang cepat2 . law lambat , kne tangkap , so kne la jd plak . aq dgn over excited nye sbb tak nak jd , cube lah cari tiang mane2 yg patot . sekali ..... gedegangggggg!!!! (bunyi perlanggaran dengan sesuatu object) melekat muke aq kat tiang tu . tu yg trus ilang dua batang gigi depan tu . kawan aq cakap , kalau gigi atas patah kne tanam . kalau gigi bawah yg patah , kne baling atas bumbung . aq pun percaye jela kan . name pun budak2 time tu . aq pun bawak lah balik uma nak tanam . mse nak blik , nak naik van , pak cik tu tanye , nape berdarah baju ni . aq un senyum tunjuk gigi aq yg dah comel tu . so , taw la pak cik van tu , punca baju aq bdarah . lpas tu , aq tunjuk lah gigi yg aq nak tanam tu , pk cik tu suwo buang . terpakse lah aq buang . gud bye gigi . i will miss you :))

ok lah , smpai cni dlu ye .  aq cerita lain pulak :))

Sunday, May 15, 2011

Tutorial Buat Blog :)

www.tips-fb.com
As Salam n hye . HEE , 1st time i buat tutor ni . cousin i nak i ajar .i buat tutor ni pun sbb i malas nak ajar byk kali . bukan kedekot ilmu . bile buat tutorial ni , lagi ramai org boleh bace . kn dapat share tu . ta kedekot la an ? HEHE . maap la ye kalu tutor ni macam ape . den neh pemaleh sket . tp den torai . moh la kte mule kan . BTW , MAAF DISABLE RIGHT-CLICK . untuk yg STEP2 tu , korang click je . t kuar kat new tab , ok ?


(click gambar untuk hasil yang lebih besar)

STEP 1 :
Bagi yang tak ade google account boleh create dulu . nak gne yahoo account dan sebagai nye pn boleh . tapi ada ura2 lepas ni GOOGLE HANYA NAK BLOG YANG ADA GOOLE ACCOUNT . so better korg create GOOGLE account


STEP 2 :
dekat step ni , korang kene isi form seperti gambar di atas . macam biasa , isi la form tersebut dengan ape2 yang patot .


STEP 3 : 
Then , g kt www.blogger.com ataupun click je kat step 3 tu . nanti tertera lah seperti yang gmbar di atas . CLICK get started tersebut .


STEP 4 :
Setelah click get started tadi . Step ni , di mana anda hanya perlu isi form . simple je . complete kan ye .

STEP 5 :
 dah siap step tadi , korang sign in yang macam dekat step 3 tu . 

STEP 6 :



ok , gambar di atas ni di namakan dashboard . semua nya main dy di sini . dekat dashboard ni , anda boleh edit profile anda . ltak gambar da sbg . nak edit profile n edit photo , anda boleh la click di sebelah gambar tersebut . ble anda follow mane2 blog , apa2 update dari dyorg akan muncul yg dekat sebelah bawah tu . memudahkan untuk korang ber blogwalking . just click dekat link tu .

~DAH SELESAI~

MACAM MANA NAK PILIH BACKGROUND BLOG ?


g kat dashboard tu . click design . then korg click dekat template designer untuk permulaan . korg edit lah seperti yang bernombor tersebut . setelah berpuas hati . click APPLY TO BLOG (top right)

bagi yang nak edit background mengikut citarasa sendiri , boleh la google . banyak background tersedia and dyorg da provide kan step by step mcam mane nak letak background tersebut .

NAK BUAT ENTRY ?

gi kat dekat dashboard tu . ad tulis new post kan ? korg click dekat situ . nanti dy akan keluar cam ni .


korang boleh la tulis apa yang korang nak dalam ruangan tersebut . sebelum post tu , anda di nasihat kan preview dlu . mane tau kot2 ada yang tak kena . nak preview , click je button preview tu . da puas hati , korang boleh la click publish post .

ok lah , sampai cni dlu ea ? maaf kalau ada banyak kekurangan . ni 1st time i buat tutorial . susah jugak rupanya nak buat tutorial ni . kalau ada yang tak paham boleh tanye . mane yg den dapat tolong , den tolong eyh ? HEHE . As Salam and Selamat Mencube !     :)

Saturday, May 14, 2011

Isu Blog

www.tips-fb.com
As Salam n hye . smlm i nk update blog . tp tak bule . dah 2 hari cam tu .

Blogger is currently unavailable
lebih kurang cam tu la yang tertera bila i try nak login blog dashboard ni . penat tahu . banyak kali i try . ble malas nak update blog , tade plak problem cam ni . ble rajin nak update , mcm2 prblm seyh . HAHA . ok lah . mood malas nak update da datang . sampai cni dulu lah ea ? t i update pasal len . entry neyh tak best lah . HAHAHA

Wednesday, May 11, 2011

Dua Dunia

www.tips-fb.com
dua dunia ..

dunia kita mungkin berbeza..
dunia engkau sungguh ceria..
dunia engkau penuh dengan gelak ketawa..
dunia engkau sentiasa dikelilingi oleh kawan-kawan mu..

tapi aku.. hanyalah insan biasa..
dunia aku sunyi tanpa kehadiran mu..
bermandikan cahaya bila bersama..
saat romantis takkan mungkin pudar..

yaa..aku cemburu bila kau bermesra dengan yang lain..
siapakah aku yang sebenarnya..
kata engkau itu hanyalah kawan..
tapi bagi aku,berlainan bila dipandang..

aku keliru untuk berubah mengikut seperti yang engkau mahu..
tapi apa yang aku dapat sebagai ganjaran..
tidak ku pinta ganjaran berupa harta..
tapi cukuplah setiamu itu..

sayang..
bukalah matamu..
pandanglah pengorbanan ku..
lihatlah tulusnya cinta ku..
mencintaimu sepenuh hatiku ..

nukilan,
faraheartbeat



HEHE . maaf lah pagi2 buta ni i post entah ape2 . tetibe hobi lama datang balik . almost 2 years tinggalkan hobi ni . HEHE .

ouh , btw . dua dunia ni tak ade kne mngena dengan yang hidup ataupun yg telah meninggal dunia .

Monday, May 9, 2011

Parody

www.tips-fb.com
As Salam n hye . pg td , i ad update  pasal K-POP tiruan kan ? skrg ni i nk share pasal parody version utk K-POP tiruan ni . sblm tu , i bg lyric lagu SM*SH-I HEART YOU .


Kenapa hatiku cenat-cenut tiap ada kamu
Selalu peluh pun menetes setiap dekat kamu
Kenapa salah tingkah tiap kau tatap aku
Selalu diriku malu tiap kau puji aku

Kenapa lidahku kelu tiap kau panggil aku
Selalu merinding romaku tiap kau sentuh aku
Mengapa otakku beku tiap memikirkanmu
Selalu tubuhku lunglai tiap kau bisikkan cinta

You know me so well (you know me so well)
Girl i need you (girl i need you)
Girl i love you (girl i love you)
Girl i heart you
I know you so well (i know you so well)
Girl i need you (girl i need you)
Girl i love you (girl i love you)
Girl i heart you 

Tahukah kamu saat kita pertama jumpa
Hatiku berkata padamu ada yang berbeda
Tahukah sejak kita sering jalan bersama
Tiap jam menit detikku hanya ingin berdua

Tahukah kamu ku takkan pernah lupa
Saat kau bilang kau punya rasa yang sama
Ku tak menyangka aku bahagia ingin ku peluk dunia
Kau izinkan aku tuk dapat rasakan cinta

You know me so well
Girl i need you (girl i need you)
Girl i love you (girl i love you)
Girl i heart you
I know you so well
Girl i need you (girl i need you)
Girl i love you (girl i love you)
Girl i heart you 

Hatiku rasakan cinta, dia buatku salah tingkah
I know you so well, you know me so well
You heart me girl, i heart you back
I miss you, i love you, ah ah ah
I need you, i love you, i heart you baby
I need you, i love you, i heart you baby

Baby, you know me so well (you know me so well)
Girl i need you (girl i need you)
Girl i love you (girl i love you)
Girl i heart you
I know you so well (i know you so well)
Girl i need you (oh i need you)
Girl i love you (oh i love you)

Tak ada yang bisa memisahkan cinta
Waktu pun takkan tega
Kau dan aku bersama selamanya



PARODY VERSION


yg ni kelakar ^^

Happy Mother's Day , Anonymous & K-POP Tiruan

www.tips-fb.com
As Salam n hye .

1.   Happy Mother's Day

1st of all , i rase , blm terlambat lagi utk i wish Happy Mother's Day utk sume ibu2 yg ad di dunia ni . Terutama sekali utk my mama , Pn. Norazlin Hassan . I LOVE YOU SOOOOOO MUCH MAMA ! . ok , orang lain sbuk pnuh kan entry hari ibu awal2 lagi . i lak baru skarang nak update . HEHE . bkn apa . smalam kan hari ibu , soo i kne la masak special utk my mama . walaupun masakan i ni tade la special mane pn . HAHA . hey , i reti masak taw . ape , muke i ni muke ta reti masak ke ? tettttttt . 

2.   Anonymous

Mesti sume orang da taw kan apa tu anonymous . so senang la kerja i , ta payah nak terang kan lagi . sape yg tak tahu tu , bule la google ye . Semalam i bw dari pkul 1 pagi - 6 pagi . (perkara biasa bw time tu) . i msok la beberapa blog yang terkenal . biarlah blog2 tersebut di rahsia kan . susah gak kn jadi orang famous ni . ada je yang tak suke kat kite . kite buat itu salah, ini salah . n yg tak ley blah tu , i rase anonymous ni ad blog sendiri / account google sndri . tapi diorang lagi suke menampilkan diri menggunakan anonymous utk memberikan comment -ve . mungkin diorang tak nak kne attack balik kot . tapi ad gak yang berani tampil menggunakan identiti yang sebenar . yang tu , ok skit la dr anonymous yg kutuk je lebih tp takot identiti dy tu terbongkar . saba je la ye . yang i sedih , ada anonymous ni nak mengutuk dengan mengaitkan , mak bapak blogger tersebut . sape yang tak hangin kan kalu da cm uh ? waa pun berasap beb . tu lah , kalau ye pun kte nak tgur org tu , kalau bole jgn la smpai mengaitkan mak bapak org tu . haish , naseb baek la i tak famous . tade la i jumpe anonymous yang mcm ni . kalau ada , mau lepas ni , blog i ni jd blog luahan hati dan perasaan i je . 

3.   K-POP Tiruan ?

Sekarang ni sibuk orang cakap pasal artis2 selain korea yang cube meniru K-POP ni . i tak tawu nak cakap apa . sebab i ni bukanlah wartawan hiburan dari mane2 majalah . may be artis2 ni cube nak mengatasi demam K-POP yang melanda sekarang ni .  mule2 i ingat kumpulan2 yang baru wujud ni hanye lah dari Malaysia , tapi rupe2 nye dari negara jiran kita pun ada . wow . besar betul fenomena K-POP ni ek ? yang sekarang ni sibuk hangat diperkatakan tentang kumpulan baru dari Malaysia yang mengikuti gaya ala2 K-POP iaitu kumpulan GULA-GULA and 24:7 . setakat ni diorang belum keluarkan apa2 lagu lagi , so kite just tunggu dan lihat , dapat tak dyorg ni tandingi the real K-POP . tak perlu la rasenye i letak gambar diorang , sbb i rase dalam blog2 lain pun dh letak , so korang tengok jela kat blog lain tu . ( sebenarnye malas nak letak . HEHE ) . lagi satu ni kumpulan DynDa , actually diorg from Singapore , but got labeled in Malaysia . setakat 1 lagu yang baru i tengok , dyorang ni , xde ciri2 korea . maybe dyorg bukan ikot K-POP kot . lagu yang i dengar ialah lagu AM PM . dlm lagu tu ad cat farish . korang tgk la kt youtube ye .

DynDa

ouh , terlupa pulak . ada satu lagi group ni . dari Indonesia . name group ni SM*SH kalau tak salah i la . ada sorang tu hensem ! haaa , ni yang i minat tengok ni . HAHAHA .

Smash from korea

SM*SH from Indonesia

i tak tawu mane 1 yg muncul dulu . so , terpulang la pada korang nak compare kan macam mane . korang dngar la lgu dyorg ni : cepat cari yang paling hensem ! yg tu i minat :))





Saturday, May 7, 2011

Bad Construction

www.tips-fb.com
As Salam n hye . ari neyh kte review gmbar psal bad construction . tapi sebelum tu , ada sape2 yg boleh tolong tak ? i had a problem , kat dashboard kan salu ada blog yang kite follow . aku nye tetibe ilang . ble click button manage kat bwah dy tu , ada je blog nye . cume ta kuar at dashboard . pening dah aq pk            -_______-'' ok lah , ta nak pning an korang . jum kite tgk gambar2 uh .


mase orang tu pasang , maybe dia nak make sure yg benda depan cctv tu tak ilang .


HAA . yang ni actually kemudahan untuk orang yang tinggi2 . so , diorang ta payah la terbongkok2 nak kuar an duit at ATM machine .

yg ni sebenar nya dia nak swo korang jalan kaki lintas jambatan tu . eco safe la kate kan , kurang an pollution .

yang ni same ada dia tersalah pasang pemegang pintu or sticker uh . nk pull cam mane tah . HAHA


sape la yang buat rumah kat sini . menyemak je . langgar bawu tawu .


pintu dia hilang . ce tengok at balcony yang tepi uh . tade pintu . so , apa motif buat balcony tu ?


apa motif tangga uh ?? -_________-''


cantik tapi bahaya .


yang ni paling tak boleh bla . ad gak yang bukak pintu uh , tawu2 da kat dlm kolam . maybe dyorg hanya menerima tetamu yang pandai berenang sahaja .

THE END . seperti biasa , sumber bernama dari pakcik google , worth1000.com dan juga pakcik2 laen . Sekian :)









Thursday, May 5, 2011

Unique ? Creative ? Freak ?

www.tips-fb.com
As Salam / Hello . Toilet slah satu tempat yg pnting jgak la kan . cube bayangkan rumah korg tanpa toilet , shopping mall tanpe toilet . mane korg nak g dlm waktu2 yg terdesak tu . kalau aq , toilet uh kne la bersih gk . kalu kotor bole terbantut kerja2 sume . ok , kat bwah ni kita tengok gambar2 toilet design . korg decide la sme ad unique ? creative ? or freak ?


royal toilet . sape yg dah nak bankrupt tu , may be boleh gadaikan toilet dyorg neyh .


sape yg ad mood nak meluncur tu, boleh la try .


candy toilet . awas bagi yang ada anak kecil , takot makin lame makin hilang toilet tu dimakannya .


inspirasi dari taman negara , mungkin .


akuarium agak menyemakkan kalau letak diruang tamu . may be boleh jimat ruang dengan menggunakan toilet ni .


euwwww~ ad ke org nak gune toilet yang macam ni . tak ley blah betul .


kalau toilet kat uma aq cam ni , memang harapan lah aq nak gune -.-"


gabungan mesin basuh dengan toilet . sambil menunggu baju siap di basuh , korang boleh la lepas kan hajat korang .


ouh ! yg ini super duper nice bagi aq . cool !


for sea lover . sedikit gelap seperti btul2 brada di dasar laut . ok , takot 
-____-'''''''


yg ni aq tak taw nak cakap apa .


dissapearing toilet . kalau terperangkap kat bawah tu macam mana ?

ok , smpai sini dulu . lain kali jumpe lagi . HAHA

OUH ye , seperti biase sumber bernama pakcik google dan pakcik2 yg lain . 










Wednesday, May 4, 2011

Iklan :)

www.tips-fb.com


My mom will always be my pillar of strength. What about yours? Do join the "Mom on FB" contest today. #MomOnSummitFB



























Copyright © [faraheartbeat.blogspot.com] [2011]. All rights reserved. Powered by Blogger.