Pages

Wednesday, July 4, 2012

Love After Marriage

www.tips-fb.com
As Salam & Hye.hehe. apehal pulak kan aku nak cerita pasal love after marriage ni. macam lah aku pernah lalui, nak cerita bagai. yeah, memang aku tak lalui. tak pernah rase. but now, i do believe this sorta kind of love. 


tgk tajuk pun dah tau "fairytales do come true". siapa sangka benda yang kita xbrape percaya boleh terjadi. it's a video about love after marriage. like she said "they had ups & downs. it was not easy to accept all these. come on! it's 21st century". do ask people out there and i think, you to will not believe in it. how can u marry someone without a love? tak payah cakap orang lain la. aku pun sendiri pada mulanya kurang percaya. bkn tak percaya langsung. tapi kurang percaya dengan love yang mcm ni. yela, sanggup ke nak gamble ur life by marrying someone you doesn't love? tapi, kalau tu semua tak betul kenapa Islam menggalakkan love after marriage ni kan? everythings happen for a reason. jodoh, pertemuan, ajal & maut semua Allah yang tetapkan. If Allah wants it to happen, it will happen. no matter what.

tapi lepas tengok video ni, how beautiful a marriage based on Islamic ways. *tears*. sebelum ni aku pernah tengok video how her husband propose her. in the middle of this video pun dy ada tunjuk lagi. okey, memang sweet. masih ada lelaki melayu yang sweet jgak tau. bukan lelaki korea je. hehe

bila cakap pasal love after marriage, teringat assignment bel 313 rasanya. masa sem 5. topic group ktorg pasal sokong or tak sokong love after marriage ni. aku tak ingat aku dapat yg support love after marriage ni or tak. sebab kitorg bukan pilih volunteer. kitorg cabut undi. haha. kami memang macam tu. to be fair lah katekan. hehe. & semasa buat research pasal tu, guess what. i thought, banyak lah article yg support love before marriage ni. tapi banyak article yg lebih memilih love after marriage.

salah satu sebab adalah itu pilihan parents. parents yg pilihkan, they know better. takkan lah seorang ibu / bapa nak pilihkan calon yang worst untuk anak dyorg. look at the bright side, dyorg mesti pilih someone yang dapat jage anak dyorg. biase nya faktor yg di ambil kira dalam pemilihan ni adalah : religion, responsibilities, financial, family background. ok, aku cakap ni bukan pandai-2. tapi go google somewhere. memang benda ni la yang kami jumpa masa buat research untuk assignment kitorang.

every kind of love ada baik & buruknya. be positive. kalau betul dah suka someone, jaga dy betul-2. i had go through a heartbreak. and it feels like every other part of my body is broken too. bukan senang nak berdiri balik bile dah jatuh. tapi nak tak nak, kite kena lah jugak berdiri semula.
and for Dena Bahrin story, they finally get married on 28th April 2012 :')
ouh, i'm wondering how am i feels when my father say it to me one day :')

" marriage is responsibility. well, loving is responsibility"
 

"Choose someone to marry, not someone for you to only walk around and be happy."
Someone who really loves you will show you they want you, will prove that they need you, will remind you they love you. Will put you in the list, " To be in heaven,together,forever."
Sincerely,dena bahrin
p/s : all pictures & video are credit & belong to Dena Bahrin

5 comments:

Cik Suheela said...

betul tu...tak kan mak bapak kite nak bgi kite kwin dgn org yg tak dikenali ataupun org yang tak baik..pilihan mak ayah pasti yang terbaik..heee :D

anamizu kaito said...

JODOH tu rahsia DIA kan?
semoga jodoh kita baik2 saje :)





Luv,
cik ana

faraheartbeat said...

Cik Suheela & anamizu kaito : yup-2. betul tu. btw, thanks dtg blog ni :))

Amy Farhana said...

singgah sini sayanggg~ :)

kindly visit my blog yaa

http://senyumindah90.blogspot.com

thanks

Nurfarah Nabila said...

Amy Farhana : thanks for the visit. will do dear :)

Copyright © [faraheartbeat.blogspot.com] [2011]. All rights reserved. Powered by Blogger.