Pages

Tuesday, July 26, 2011

HACK !!!

www.tips-fb.com
As Salam n hye . dalam minggu ni banyak aku dengar cite pasal org kene hack . 

takot gak dgr . kawan aku sampai kena format laptop sbb dapat virus ni .

aku dapat beberapa PM yg bertulis "hi . how are you ?"

naseb baik aku jenis malas me'reply kalau dkat PM .

ye lah , dah kawan kite anta .

kalau org yg kite tak kenal mesti kte tak reply kan .

menambah kan lagi kepelikan tu , ada 4 org kawan aku hantar benda yg sama .

rupa2 nya dyorg dah terkena , tu yg automatik dy anta kat org len .

aku nak share sikit bagi FB kte lebih secure . 

maybe ramai yang dah taw , tapi pada yg belum tahu , boleh la ikot step ni :

Take a look at your URL (address line on browser, top of screen.) If you see "http" or just "www" instead of "https" you DO NOT have a secure session & can be HACKED. Go to Account Settings - Account Security- click Change. Check box (secure browsing), click Save. Facebook has automatically set it on the non-secure setting!

ni yg aq da ringkas kan , bub de yg tak paham ap yg kat atas ni :
1. Go to Account Settings
2. Find "Account Security" - click Change.
3. Check box (secure browsing), click Save. 

aku dapat ni un dari lecturer aku . and he's got this message from one of his friend . lecturer aku cakap share2 la mesej ni pada org lain sbb ramai jugak yg belum taw pasal ni .

2 comments:

nIeZa_sYid said...

kat box tu kne tekan right k or biar box tu kosong???xterperinci sgt, xpaham...

faraheartbeat said...

1. Go to Account Settings
2. Find "Account Security" - click Change.
3. Check box (secure browsing), click Save.

Copyright © [faraheartbeat.blogspot.com] [2011]. All rights reserved. Powered by Blogger.