Pages

Sunday, March 27, 2011

Shisha MERBAHAYA ??

www.tips-fb.com
As Salam readers . maaf la bb ta update beberape hari neyh . sibuk menyiapkn asgmnt BEL , FAR n ECO . adeyh . neyh pn baru je siap buat BEL . HUHU . kali neyh aku nk update psal kesan shisha . ramai yg agb shisha ta merbahaya seperti rokok . tp shisha juga mendatangkan bahaya kepada kesihatan diri kita . so , sape yg salu hisap shisha tu , take an action ok :) actually update kali neyh aq nk credit pada adek aku Syera bb dy yg mule buat entry ni . aq just post utk remind pada korang sume ye . so , here we are :


menghisap shisha atau hookah ni memberi risiko yang sama seperti menghisap rokok atau penggunaan produk tembakau yang lain .asap tembakau yang keluar dari balang air "hookah" sebenarnya mengandungi toksin yang boleh menyebabkan penyakit paru-paru, penyakit jantung dan penyakit merbahaya yang lain.
Bernama melaporkan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) dalam satu kenyataan baru-baru ini menegaskan "hookah" adalah tidak selamat untuk digunakan dan boleh mengakibatkan risiko kesihatan yang khusus. bahan panas yang digunakan untuk membakar tembakau terdiri daripada bara kayu atau arang yang dilihat boleh meningkatkan risiko kesihatan kerana proses pembakaran menghasilkan bahan toksik tersendiri termasuk paras karbon monoksida yang tinggi, logam dan kimia yang boleh menyebabkan kanser. 

perbuatan berkongsi paip penyedut juga boleh membawa risiko jangkitan penyakit berjangkit termasuk "tuberculosis" dan hepatitislau nak tahu apa hukum nya pula klik sini okk ? 



so , hope aku dapat la share sdikit information neyh kt korg . ok lah , jmpe lg nnti ye . As Salam :))

1 comments:

mohd ridwan said...

Shisah 4000 kali lebih bahaya dari rokok...Tapi shisha best~

Copyright © [faraheartbeat.blogspot.com] [2011]. All rights reserved. Powered by Blogger.