Pages

Thursday, December 2, 2010

www.tips-fb.com
Neyh contest ke 3 yg aq join . HEHE . actually contest neyh d invite oleh Cik Ain Zulaikha . Beliau jge lah yg buat contest neyh . sape2 yg nk join gk , sile click d nme beliau ye . sume contest2 yg aq join , skadar ske2 n dr contest aq dpt knal rmai blogger :) . ok2 , ckup la aq merapu neyh . HEHE . maaf ye Cik Ain Zulaikha , jika idea sy dlm pnulisan neyh cm bengong2 je . HAHA .  :))

Banner dy comel an ??  :)
Props yg diberikan :)
Prop 1



Ain Zulaikha sedang berjalan ke kedai runcit di depan rumahnya . Tiba-tiba seekor kucing Mina (bukan nama sebenar) berlari memotong perjalanan Ain Zulaikha . Disaat kucing itu memotong , seorang pak cik teksi yg bernama Zaidi (bukan nama sebenar) tiba-tiba sahaja marah sambil berkata "Kenderaan berat sila ikut kiri ye?!!" . Maka kebingungan la si kucing dan Ain Zulaikha .

Moral of the story : Janganlah sesekali kita memotong barisan dan kita hendaklah bersopan santun ketika di jalan raya .
Prop 2
Di saat Ain Zulaikha lena dibuai mimpi indah , tiba-tiba dia dikejutkan oleh nada dering lagu scream by MJ . Segeralah dia mencapai handphonenya dan terteralah mesej dari rakannya . Dengan perasan yang marah Ain Zulaikha pun mem'forward'kan mesej itu ke 10 rakannya yang lain .

Moral of the story : adakah ini yang dikatakan mesej berantai ? sama-samalah kita renungkan .
Prop 3
Oleh kerana hendak menjimatkan duit belanja, maka hanya inilah yang aku mampu makan . Nasi bersama ayam goreng ( HAHA . masih agak demand di situ ) . Haa , gambar tu ada air coke la . maaf2 , aku dah tukar dengan ais kosong sebab tu lah kalu anda nampak , tulisannya dipadamkan . HEHE . oh , ye . cube perhatikan betul-betul gambar di atas . Ada black pepper di atas nasi dan ayam goreng tersebut untuk penambah perisa :)

Moral of the story : Makanlah menu yang sihat ye :)
Prop 4
Ini adalah situasi di mana Ain Zulaikha terlihatkan jejaka idamannya . Ok , jejaka itu diberi nama Si Kacak (juga bukan nama sebenar) . Pertemuan pertama mereka adalah di dalam bangunan Suria KLCC . Detik pertemuannya bermula begini , pada waktu itu Ain Zulaikha sedang ber'window shopping' bersama teman-temannya . Ketika itulah Si Kacak melintasi kedai di mana Ain Zulaikha berada . Maka , Ain Zulaikha terasa suatu aura yang lain dari yang lain saat Si Kacak melintas . Dengan hati yang berdebar-debar Ain Zulaikha pun cuba bertanya kepada Si Kacak "Erm .. Assalammualaikum . Saya suka lah dekat awak . Boleh tak saya taw name awak?" Dengan senyuman yang penuh bermakna , Si Kacak pun me'reply' pertanyaan Ain Zulaikha smbil memandang Ain Zulaikha dan kawan-kawan Si Kacak "Awww~ ta sangke u minat kat mak! mak twu mke mak hensem . jambu lagi mak neyh . malu i nyah~" . Maka , Si Kacak bersama rakan-rakannya bersorak gembira dengan tergedik-gediknya . Ain Zulaikha pula pura-pura pengsan untuk menahan malu dikhalayak ramai .

Moral of the story : apa aku merepek neyh . HAHA .

Sorry if cite aq ney bnyak yg merapu . sbb itu jelah yg mampu aq lakukan . HEHE . sape yg rse mnyesal bace entry aq neyh , sila lah padamkan ia dari memori anda ye ? HEHE .

orang yang aq tag neyh wjib bace entry aq yg merapu . law ta aq majok 5min . HAHA :)


5 comments:

ijat_asni said...

good luck ^___^

faraheartbeat said...

tanks ijat ;))
haha , ntah pape fara uat cerpen neyh hee :)

Ain Zulaikha said...

ADA UPDATE UNTUK CONTEST INI, SILA TINGGALKAN KOMEN

http://ainzulaikhas.blogspot.com/2010/12/update2-contest-cerpen-sr.html

Ain Zulaikha said...

ADA UPDATE UNTUK CONTEST INI, SILA TINGGALKAN KOMEN

http://ainzulaikhas.blogspot.com/2010/12/update2-contest-cerpen-sr.html

cik ieyra said...

good luck :)

Copyright © [faraheartbeat.blogspot.com] [2011]. All rights reserved. Powered by Blogger.